Bewaerschole Incidenteel: North Sea String Quartet, Strings that make you move!

zaterdag 6 april 2024


Tijd: 16:00 uur
Entree: € 15,00 / € 12,50
Locatie: Dorpstraat 5, Ellemeet
Tickets via MuziekPodiumZeeland, klik hier: Bestel kaarten

In het programma Nomadisch leven, zwerven in tijden van overpopulatie gaan we ook nomadisch programmeren, dat wil zeggen, we zoeken plekken op buiten de Bewaerschole om een deel van het programma te laten zien.
Al eerder werkten we samen met het MuziekPodiumZeeland.
Voor de opening van het programma Nomadisch leven, zwerven in tijden van overpopulatie zetten we deze samenwerking voort.

Na de opening van de tentoonstelling Escapism – No escape in de Bewaerschole nodigen we u uit voor het concert Strings that make you move! van het North Sea String Quartet. Het concert vindt plaats in Ellemeet, vlak bij de plek waar Nanda Raemansky afgelopen jaar een artist in residence periode had. We zijn uitgenodigd in het atelier van Marie José Robben en haar man, beide vrijwilliger bij de Bewaerschole.

Het werk van Marie José Robben gaat over water: Zeewater , zwemwater, natuurwater ,vijver water , sprookjes water…
Zij is zeer geïnspireerd door de schoonheid van het wonen in Zeeland, aan zee, aan de Oosterschelde en de water natuurgebieden.

Alles moet vaag blijven om het kruipende licht in de dikke verf niet te verstoren .
Ook om de beweging erin te houden .
Het motief wordt bijna een afwezigheid zodat alleen het pure schilderen overblijft .
Tastend naar het  licht.

In deze bijzonder omgeving genieten we van de muziek van het North Sea String Quartet. De Bewaerschole en MuziekPodiumZeeland brengen hedendaagse kunst en muziek samen in dit bijzondere programma. Beeld en geluid versterken en beïnvloeden elkaar.

Het North Sea String Quartet is hét Nederlandse jazz strijkkwartet van dit moment. Deze improviserende muzikanten laten een nieuw licht schijnen op het aloude strijkkwartet, met uitgesproken improvisaties, innovatieve speelwijzen en eigenzinnige composities. Zij werden geïnspireerd door moderne jazz, wereldmuziek, modern klassiek en EDM (elektronische dansmuziek). Ze borduren hiermee voort op een jonge traditie die begon bij het Amerikaanse Turtle Island Quartet in 1985.

Het kwartet is al jarenlang internationaal actief, met name in samenwerkingen met artiesten als Trio da Kali (ML), Roland Satterwhite (VS), Lilian Vieira (BR), Javier Infante (ES) en Samora Pinderhughes (VS), en speelde op toonaangevende festivals waaronder North Sea Jazz, Salzburg Jazz & the City en Canarias Jazz & Más.

De drang om de talenten van het kwartet zelf centraal te zetten resulteert in de release van hun debuutalbum vol sprankelende eigen composities en levendige improvisaties.

Het kwartet bestaat uit: George Dumitriu (viool/altviool), Pablo Rodríguez (viool), Yanna Pelser (altviool) en Thomas van Geelen (cello). Zij verzorgen gegarandeerd een geweldig optreden met spannende composities en improvisaties vol expressiviteit.

Bekijk hier het werk van het North Sea String Quartet

Voor dit concert zijn slechts 40 kaarten beschikbaar!

Wilt u er graag bij zijn, koop dan snel een ticket via deze link!