BEWAERSCHOLE

De Bewaerschole is een tentoonstellingsruimte voor experimentele en actuele kunst in Burgh-Haamstede, Schouwen-Duiveland en is gevestigd in een karakteristiek historisch gebouw uit 1874.

Het karakteristieke gebouw aan de Weststraat in Burgh Haamstede werd in 1873/1874 gebouwd als bewaarschool (= kleuterschool). De bouw gebeurde in opdracht van het Burgerlijk Armbestuur. Tot 1956 gingen er vele kleuters uit Burgh en Haamstede naar school. Hierna werd het gymlokaal, postkantoor, repetitielokaal van de plaatselijke fanfare en mortuarium.

De Bewaerschole functioneert sinds 1975 als expositieruimte en ontwikkelt de laatste jaren tentoonstellingen op (inter-)nationaal niveau waarbij er aandacht is voor het vigerende maatschappelijke, dat wil zeggen intellectuele en artistieke debat en voor reflectie en verbeelding.

Het huidige bestuur bestaat uit Bas van Damme voorzitter; Roger Meij penningmeester en Bert Coenen secretaris. De tentoonstellingsmaker voor het programma 2019-2020 was wijlen Kees de Valk. Een tiental vrijwilligers houdt toezicht bij de tentoonstellingen en/of verrichten hand- en spandiensten.


Openingstijden:
vrijdag t/m zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur
gedurende de Kunstschouw (13 t/m 21 juni 2020); alle dagen open van 11.00 tot 17.00 uur.
gesloten op eerste, tweede kerstdag en 1 januari

ARCHIEF
CHOOSE YOUR LANGUAGE