Exposities 2022 - 2023

Exposities 2022 - 2023

‘The Future Has Many Histories’ is de titel van een programma georganiseerd door de Stichting Bewaerschole. Het omvat een reeks van tentoonstellingen in de Bewaerschole. Daarnaast ook een tijdelijke, gefaseerd te realiseren beeldenroute in en rondom Burgh-Haamstede. Het achterliggende idee is dat de kunstwerken het resultaat zijn van afstemming, confrontatie, dialoog en interactie tussen kunstenaars, bewoners, omgeving/natuur en cultureel erfgoed.

Voorop staan ervaringen die aanzetten tot stelling nemen, tot nadenken. In de optiek van de Stichting Bewaerschole dient het tentoongestelde te worden uitgevoerd en gezien als een open tijd-ruimtelijk arrangement, als een samenstel van deels beheersbare processen die pas na de openstelling door de participatie van het publiek zeggingskracht krijgt.

Het hierboven weergegeven maatschappelijke ongemak vraagt om een esthetiek die de haarscheurtjes, de barsten, de tekortkomingen, de perversie, kortom de grenzen onderzoekt, bekritiseert, verbeeldt en ombuigt.
Wat we nodig hebben is een esthetiek van verwarring. Een ongemakkelijke relationele esthetiek (Bourriaud) gegrond in de ontmoeting met de ander, met het andere, met het elders als ook met het zelf. Een esthetiek die zich verzet tegen ‘dat wat is’ (Badiou), Een esthetiek van stelling nemen (Critchley).

Het thema vraagt om een vertaling in een aansprekende, passende tentoonstellingsvorm. Met een voor iedereen toegankelijk programma vragen we de geselecteerde (inter)nationale kunstenaars hun ‘Schouwse’ licht te laten schijnen op het bijzondere gebied dat bekend staat als De Kop van Schouwen. Het gebied heeft veel te bieden. Bezoekers kunnen wandelen in de duinen en op Westerschouwen, fietsen langs oude dorpsboerderijen, bunkercomplexen en gevarieerde landschappen. Zij kunnen ervaringen opdoen in tentoonstellingsruimtes en kunst in de buitenruimte.

Openingsdagen en -tijden: vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Voor feest- en gedenkdagen kunnen afwijkende tijden gelden.

De beeldenroute in de buitenruimte is 24/7 te bezoeken.

ARCHIEF
CHOOSE YOUR LANGUAGE