TENTOONSTELLING PAUL NIEBOER

zaterdag 25 juni t/m zondag 24 juli 2022

Thuis is daar wanneer ik hier ben

Paul Nieboer is een jonge kunstenaar uit Zeeland. Binnen zijn kunstenaarschap onderzoekt hij het thuis, de natuurlijke staat, ‘belonging’. Dat heeft te maken met waar hij vandaan komt, maar ook met waar hij is. Niet alleen werkt hij met lokale materialen, maar ook vraagt hij zich af wat thuis is als ultieme plek van betekenis.

Waaruit bestaat een thuis in een wereld die altijd in beweging is. Een antwoord zoekt Paul Nieboer in het gebruik van materialen die hij lokaal verzamelt. Door ze uit hun natuurlijke omgeving te halen en te bewerken ontstaat er een nieuwe context en betekenis van de materialen.

De installaties van Paul creëren een omgeving. Het transitionele procesmatig werken is zowel in het materiaal als de omgeving terug te zien in de tentoonstelling. Zij vormen hun eigen ecosystemen die op zichzelf en elkaar reageren, zoals een kleitablet dat door de kunstenaar wordt vormgegeven en afgesloten, toch vinden hier veranderingen in plaats doordat de klei opdroogt en van vorm en kleur verandert.