Programma Bewaerschole tijdens de Kunstschouw

Verschillende kunstenaars
10.06-18.06.2023
Langere openingstijden van 11:00 tot 17:00 uur

Ook dit jaar doet de Bewaerschole weer mee met de Kunstschouw.

De Kunstschouw is een jaarlijkse kunstroute voor hedendaagse kunst op Schouwen-Duiveland en trekt bezoekers uit binnen- en buitenland. Ongeveer 175 kunstenaars tonen hun werken op zo’n 35 locaties in circa 12 dorpen in de westhoek van het eiland. De Bewaerschole is een van die locaties. Het Kunschouw magazine met alle locaties is ook te koop in de Bewaerschole.

We hebben een afwisselend programma, tijdens het eerste weekend is de tentoonstelling Where light begins to fade van Esther Kokmeijer nog te zien. Gedurende de hele week zijn in de tuin van de Bewaerschole, in de Beatrixwei en aan de Kloosterweg kunstwerken te zien die in het kader van het project The Future Has Many Histories in het dorp zijn geplaatst. Het laatste weekend opent de tentoonstelling Learning to Think Like a Forest van Ruth Wallen.

10.06 - 11.06.2023
Bewaerschole
Where light begins to fade
Esther Kokmeijer

In de installatie ‘Where light begins to fade’, speciaal gemaakt voor de Bewaerschole, toont Esther Kokmeijer een diepzeeakker van Mangaanknollen. Er ligt een plan klaar om in de nabij toekomst van enkele jaren, deze velden te delven. Diepzeeknollenrooiers zullen dan grote delen van de zeebodem onomkeerbaar omploegen. In het werk ‘Where light begins to fade’ bevraagt Kokmeijer de relatie tussen natuur en mens en toont ze ons de sporen de mens achterlaat in de natuur.

 

10.06 – 18.06.2023

Kunstwerken in Burgh-Haamstede, The Future Has Many Histories
Alle kunstenaars die binnen het programma The Future Has Many Histories in de Bewaerschole exposeren maken ook een kunstwerk in de openbare ruimte. Een aantal hiervan zijn nu gerealiseerd op verschillende plaatsen in het dorp.

In de tuin zijn tijdens de kunstschouw de volgende beelden te zien

Versteend verleden
Annelieke Rovers

Field of greed
Esther Kokmeijer

Tireless Balance
Marina Sader

Becoming bird
Studio Wantij, aanwezig zaterdag 10 juni

 

Locatie Duinen van Haamstede, Kloosterweg

t e k e n e n  v a n  v e r a n d e r e n
Marinus van Dijke

 

Locatie: Beatrixwei, tussen Weststraat, 34 en 36

Too Much Water, Too Close to Home
Simon Linington

 

17.06 – 16.07.2023

Bewaerschole
Learning to Think Like a Forest
Ruth Wallen
Opening zaterdag 17 juni om 14:00 uur

Voor de tentoonstelling Learning to Think Like a Forest deed Ruth Wallen onderzoek naar de bomen die op Schouwen-Duiveland en algemener in Nederland van nature voorkomen en die ook in Amerika te vinden zijn als exotische boomsoort en andersom. Sommige bomen worden verwelkomd en anderen verafschuwd in hun nieuwe omgeving.

Aanwezigheid kunstenaars:
Zaterdag 10 juni, Studio Wantij
Zondag 11 juni, Esther Kokmeijer
Woensdag 14 juni, Marinus van Dijke, bij zijn beeld aan de Kloosterweg
Donderdag 15 juni Annelieke Rovers
Zaterdag 17 juni Ruth Wallen