TENTOONSTELLING SIMON LININGTON

zaterdag 21 mei t/m zondag 19 juni 2022

Present Tense

Simon Linington (UK) is de eerste kunstenaar die een tentoonstelling maakt in de Bewaerschole binnen het programma The Future Has Many Histories. Vanaf zaterdag 21 mei is zijn tentoonstelling Present Tense te bezoeken.

Bijna elk kind op het Isle of Wight heeft een glazen buisje met geleurd zand van de klif bij Alum Bay. Het is een van de eerste schoolreisjes die Simon Linington zich kan herinneren en is een vroege herinnering die vele kinderen uit die regio delen.

Deze souvenirs stammen uit dezelfde tijd als toen mensen begonnen met het maken van ansichtkaarten, illustraties van plekken op het eiland, waarbij hetzelfde gekleurde zand werd gebruikt. Simon’s eerste ervaringen met deze objecten lieten een blijvende indruk achter en sinds dien zijn materiaal en locaties onlosmakelijk met elkaar verbonden in zijn werk.

Deze interesse komt terug in zijn serie Souvenir, een doorlopende serie van sculpturen die bestaan uit materialen teruggebracht tot de essentie, meestal in verschillende lagen getoond in glazen of acrylvitrines. Net als eerdere werken die Simon maakte zijn de twee sculpturen die tijdens de tentoonstelling Present Tense te zien zijn locatie-gebonden en gevuld met materialen uit de omgeving van de tentoonstelling.

Variërend in kleur, maat en textuur laten de verschillende lagen zowel een persoonlijk als een historische herinnering van Burgh-Haamstede zien. De werken weerspiegelen de schoonheid en kwetsbaarheid van de omgeving en de urgentie van positief menselijk ingrijpen in het licht van bebouwing en klimaatverandering.