TENTOONSTELLING MARINA SADER

zaterdag 30 juli t/m zondag 28 augustus 2022

Transforming Energy

Marina Sader: Ik probeer zo weinig mogelijk over mijn werk te praten omdat ik het niet zie als een objectief iets. Tekenen is verlangen, dus tekenen is wilskracht uitoefenen. Ik ben de dochter van een Jungiaanse psycholoog en groeide op met het tekenen van dromen en planten.

Ik lijk nooit in mezelf te passen, en daarom loop ik over.

Net als in de natuur zijn er momenten van ontwikkeling en progressie in afwachting en momenten van overlopen. De transformatie begint met de momenten die mij omringen en ik heb de neiging deze veranderingen onbewust te illustreren.

Carl Jung begreep dat de wetten die het onbewuste leiden worden gestimuleerd door synchroniciteit en ik probeer voortdurend de mijne te identificeren.

Door deze synchronisatie ontstaat de kracht om het onzichtbare tot het materiële te maken.

Met een bachelor in grafisch ontwerp en een affectie voor de natuur en haar symbolen illustreer ik transformerende verhalen. Mijn verbeeldingen bewegen zich vaak van illustratie naar 2D animatie, die veelal in verschillende ruimtes worden geprojecteerd. Illusie en betovering zijn fundamenteel, zo zoek ik kleine poortjes die ons nieuwe wegen kunnen laten zien.