TENTOONSTELLING Annelieke Rovers

zaterdag 4 maart 2023 t/m zondag 2 april 2023

Vloeiende Verstilling

De tentoonstelling Vloeiende Verstilling van Annelieke Rovers richt zich op de verhouding tussen mens en water, met het eiland Schouwen-Duivenland als uitgangspunt. Op het eiland is goed zichtbaar hoe wij als mens de natuur in bedwang houden. Of zijn wij als mens ondergeschikt aan de natuur, ondanks onze grip op de natuur? De vraag is wie er uiteindelijk de controle over wie heeft.

Onderzoekers hebben ontdekt hoe rimpelpatronen in zand, gevonden in fossielen, informatie bevatten over het verleden. Door gebruik te maken van de huidige patronen, probeert Annelieke deze informatie op te slaan en vast te leggen voor de toekomst.

Voor haar werk bij de Bewaerschole legde Annelieke de zandpatronen die ze in de buurt van Burgh-Haamstede aantrof vast in 3D-scans. Voor de tentoonstelling in de Bewaerschole experimenteerde zij met het samensmelten van glas en zand, verzameld op verschillende locaties op het eiland, om zo een stuk van het eiland te vereeuwigen in glas. Tijdens de tentoonstelling is ook het werk te zien dat zij maakt voor de openbare ruimte. Dit bestaat uit een basaltblok, hetzelfde gesteente dat Zeeland beschermt tegen de zee, waarin ook de rimpelingen van het strand te zien zijn.

Annelieke Rovers is een interdisciplinair kunstenares gevestigd in ’s-Hertogenbosch. Recent afgestudeerd aan de kunstacademie en door stichting Bewaerschole geselecteerd als jong talent.

Haar werk omvat verschillende aspecten binnen de kunst, waaronder glasontwerp, installatiekunst en ruimtelijke vormgeving. In haar werk gaan wetenschap, technologie, kunst en filosofie een dialoog aan. Waarbij zij analoge en digitale technieken combineert.

Zij is gefascineerd door de grootsheid en complexiteit van de natuur en probeert deze schoonheid te omarmen in haar werk, terwijl zij tegelijkertijd de rol van de mens erin benadrukt. Annelieke onderzoekt de verhouding tussen mens en natuur en benadrukt de vergankelijkheid van het menselijk bestaan. Haar kunst weerspiegelt haar filosofische opvattingen over dit onderwerp en streeft ernaar het bewustzijn over onze relatie en plaats in de natuur te vergroten.

www.anneliekerovers.com